Praktijk Petra Tjeertes

icoon_blauwvlak_kruisHuidverbetering door cosmetische acupunctuur

Een glanzende huid, een levendige blik en een gezonde uitstraling doen wonderen in het contact met anderen. Schoonheid ontstaat van binnenuit, door gezonde voeding en leefstijl, en door het terugbrengen van de balans in je leven. Aan het gezicht valt veel af te lezen. Het vertelt veel over wie je bent, hoe je je voelt, en ook over wat je gevormd heeft. Het huidige stressvolle leven laat zijn sporen na in je gezicht: een doffe of ongezonde huid, onnodige rimpels, en allerlei oneffenheden.
In de traditionele Chinese geneeskunde vormen lichaam en geest een geheel. Als je in balans bent dan is er harmonie, evenwicht en gezondheid. De behandeling voor Cosmetische acupunctuur past dan ook prima binnen traditionele Chinese geneeskunde.

Wat doet Cosmetische Acupunctuur?

  • Verbetert de collageenproductie
  • Verbetert de doorbloeding van de huid
  • Doet rimpels vervagen
  • Voedt de huidcellen
  • Vitaliseert en verstevigt de huid
  • Geeft natuurlijke glans & brengt weer kleur in het gezicht

Het verzorgen van je huid

De functie van de huid, ons grootste orgaan, is het beschermen tegen invloeden van buitenaf, het uitscheiden van afvalstoffen en beschermen tegen uitdroging van binnenuit. Verder zorgt de huid voor onze temperatuurregulatie. De huid weerspiegelt ook onze leeftijd. Als je gezond leeft en de huid niet blootstelt aan extreme omstandigheden, zal de huid er beter uitzien en minder rimpels vertonen. Ook weerspiegelt de huid in veel gevallen de interne gezondheid.

Petra Tjeertes heeft zich gespecialiseerd in deze techniek. Zij heeft samen met dr.Ping Zhang, dé autoriteit op dit gebied uit New York,  lessen gegeven in Amsterdam. Ook heeft zij bij Paul Adkins een masterclass programma volbracht en heeft ze deelgenomen aan de cursus van Virginia Doran . Vanuit deze geleerde technieken heeft ze haar programma samengesteld en geeft nu met regelmaat les in haar eigen praktijk aan collega’s.

In ‘The international journal of Clinical Acupuncture’ werd al in 1996 een rapport gepubliceerd waarin staat dat er bij 90% van de 300 proefpersonen positieve resultaten, zoals een verbeterde huidconditie en verjongingseffecten, werden behaald bij cosmetische acupunctuur.

Praktijk Petra Tjeertes - Cosmetische Acupunctuur

Praktijk Petra Tjeertes - Cosmetische Acupunctuur

Voor wie geschikt?

Cosmetische acupunctuur is in principe voor iedereen geschikt die er jonger en stralender uit wil zien. Maar ook juist voor mensen die na een ingewikkelde periode graag iets willen doen aan de sporen die zijn achtergelaten.  Denk bijvoorbeeld aan de negatieve effecten op de huid na straling of chemotherapie. Juist dan kan de behandeling ook goed helpen de huid te ondersteunen en de conditie ervan te verbeteren.

Daarnaast is het veel minder duur dan een chirurgische ingreep, dat maakt het een uitstekend alternatief. Het is veilig en er zijn geen gezondheidsrisico’s aan verbonden. Een goede en natuurlijke methode om de tekenen van stress en spanning te verhelpen, en om de conditie van de huid te verbeteren. Kortom voor iedereen die een niet chirurgische methode wil aangaan om het verouderingsproces te verminderen.

Resultaat

Bij Cosmetische acupunctuur wordt eerst de conditie van de huid nauwkeurig onderzocht. Vervolgens wordt er een prognose gegeven van de te verwachten resultaten.

Hoeveel behandelingen

Het meest optimale resultaat wordt na 12 behandelingen bereikt. Deze volgen elkaar om de drie à vier dagen op (afhankelijk van leeftijd en huidconditie). Na de eerste vier á vijf keer kun je vaak al verbetering zien.

stip4

MEER informatie OF EEN AFSPRAAK MAKEN?
Tarieven diverse behandelmethodes