Praktijk Petra Tjeertes - Acupunctuur

icoon_blauwvlak_kruisAcupunctuur

Latijn: acus (= naald) & pungere (= steken)

Acupunctuur is gebaseerd op een warme en mooie filosofie. Het is een eeuwenoude behandelmethode die onderdeel uitmaakt van de traditionele Chinese geneeswijzen. Er worden hele dunnen naalden op acupunctuurpunten op het lichaam geplaatst, geprikt. Het prikken met de juiste techniek doet dan ook nauwelijks pijn en is niet te vergelijken met de verdovingsinjectie van een tandarts of een injectieprik in het ziekenhuis.

Therapie met acupunctuur is een zogenoemde holistische behandeling en dus gericht op de patiënt als geheel. In de holistische geneeskunde probeert men niet enkel de ziekteverschijnselen te bestrijden, maar gaat men op zoek naar de basis. Men onderzoekt de gehele mens en zoekt naar het probleem op diepere en complete basis.

Eeuwenoude methode

Deze eeuwenoude methode is nauw verbonden met de Chinese filosofie. Het is een geneeskundig denken, dat op het hoogtepunt van de Chinese beschaving circa 4000 jaar geleden, is vastgelegd in een volmaakt samenhangend en indrukwekkend geheel.

Basisbegrippen

Veel mensen zijn tegenwoordig wel bekend met enkele basisbegrippen die onderdeel uitmaken van het gedachtegoed. Denk aan balans in eigen energie (Qi) of de principes van Yin en Yang en soms zelfs ook bekend met de vijf elementenleer: Aarde, Metaal, Water, Hout en Vuur. Het geheel is heel uitgebreid en vormt het fundament van de traditionele Chinese geneeswijzen.

Succesvolle behandelingen

Acupunctuurtherapie is dus eeuwenoud en door succesvolle behandelingen in veel landen bekend geworden. Er zijn vele publicaties over de positieve effecten van acupunctuur. Wil je weten of acupunctuur een goede methode kan zijn voor jouw gezondheidsklacht? Dan kun je informatie vinden op deze website onder indicatiegebieden.

stip4

MEER informatie OF EEN AFSPRAAK MAKEN?
Tarieven diverse behandelmethodes