Praktijk Petra Tjeertes - Coaching

icoon_blauwvlak_kruisCoaching helpt bij Gezondheid, Preventie & Veranderprocessen

Het lichaam helpen om zijn evenwicht terug te vinden, opnieuw gezond te worden en te blijven. Samen werken aan gezondheid en lekker leven door te kiezen voor gezonde voeding, door het ontwikkelen van meer positieve gedachten en door opnieuw te leren vertrouwen in ons eigen vermogen om meer te genieten van het leven.

Na jarenlange ervaring in het bedrijfsleven heeft Petra Tjeertes veel inzicht gekregen over de mogelijke oorzaken van ziek worden door omstandigheden en denkpatronen waar we aan vasthouden. Inzichten door coaching kan heel bevrijdend zijn.

Preventieve Geneeskunde

De traditionele Chinese Geneeskunde was al duizenden jaren geleden een ware preventieve geneeskunde. In de oudheid had de Chinese dokter een centrale belangrijke functie in de dorpjes. Hij kreeg in ruil voor zijn diensten naast aanzien ook eten en onderdak én ze voorzagen in zijn levensbehoeften. De belangrijkste taak van deze dokter in die tijd was ervoor te zorgen dat de dorpelingen geen ziektes kregen en er een gezonde leefstijl op nahielden. Ziektes voorkomen en het ontwikkelen van gezondheid stond dus centraal. Zo ontwikkelde deze zienswijze zich tot een traditie die zich richtte op behoud van gezondheid. Mensen gingen in die tijd ook naar een Chinese dokter met vragen over hoe gezond te blijven, en niet alleen als ze al ziek waren geworden. Preventie werkt, dat wisten ze toen al!

Preventie advies in de praktijk

Tijdens de behandelingen worden er ondersteunende adviezen gegeven op het gebied van gewoonten, leefstijl en gedragingen. Soms ben je niet bewust van een verkeerde houding waardoor bijvoorbeeld pijnklachten steeds weer terug komen. Of je bent altijd jachtig bezig en hebt veel last van stress waardoor je slecht slaapt. Of door bepaalde eetgewoonten zijn er darm- en maagklachten die maar niet overgaan. Ook kunnen bepaalde gedachtepatronen heel hardnekkig zijn en ervoor zorgen dat je jezelf in de weg staat.

Inzicht in je eigen patronen, leefstijl en gewoonten biedt een uitnodiging tot een veranderingsproces waardoor je beter overziet waar je mee bezig bent, waarom je vastloopt en waarom er gezondheidsklachten zijn.

Veranderingsprocessen

Coaching onderzoekt ook belangrijke levensvragen; wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en waar loop ik tegenaan. Wat weerhoud me en waarom loop ik vast? Tijdens deze sessies krijg je hulpmiddelen aangeboden om je los te maken van de vaak remmende ballast. Het menselijk lichaam beschikt over een goed werkend zelf genezend vermogen maar het wordt elke dag opnieuw uitgedaagd door hoe we in ons vel zitten en door onze leef- en eetgewoontes. Dit uit zich vaak in klachten waarbij het lichaam aangeeft dat het uit balans is geraakt.

stip4

MEER informatie OF EEN AFSPRAAK MAKEN?
Tarieven diverse behandelmethodes