icoon_blauwvlak_kruisWaarom kiezen voor onze behandelingen

Onderzoeken laten zien dat de behandelingen van huidproblemen met de traditionele Chinese geneeskunde een zinvolle therapeutische optie biedt voor bijvoorbeeld eczeem bij kinderen en volwassenen. Tot voor kort was het voor onderzoekers onduidelijk hoe deze behandeling werkte. Wetenschappers van de Afdeling voor Immunology, UCL Medical School, London ontdekten dat de geselecteerde Chinese kruiden een aanzienlijk effect hadden op de productie van witte bloed cellen, en daarmee het hele immuunsysteem beïnvloeden. Hierdoor werd de allergische reactie verminderd en de ontsteking verlicht.

(bron: (1) British Journal of Dermatology (1992) 126 179-184, (2)The Lancet Vol 340: July, 1992)

Oude kennis in een moderne maatschappij

Iedere cliënt krijgt een specifieke en gevarieerde combinatie van kruiden voorgeschreven toegepast op zijn of haar persoonlijke huidprobleem en situatie. En wat we vaak zien is dat de toestand van kinderen en volwassenen die kruiden gebruiken ” duidelijk verbeterd” en dat het gebruik van corticosteroïden crèmes en zalven vaak wordt gereduceerd en uiteindelijk helemaal wordt gestopt. Afhankelijk van het type huidprobleem en van de situatie van de cliënt wordt er een behandelplan voorgesteld. Deze bestaat uit een externe ‘topicale’ remedie; een lotion, zalf of crème en uit druppeltjes in de vorm van een hydrofiel concentraat, capsules of granulaat om in te nemen. Het behandelplan wordt uitgebreid onderbouwt en besproken. Zo weet je precies waar je aan toe bent en waarom bepaalde kruiden, mineralen en vitamines worden voorgesteld.

Welke huidproblemen kunnen worden behandeld?

Een huidprobleem is in veel gevallen een uiting van wat er van binnen speelt. Dit laat de huid zien door tekenen van;  hitte (roodheid), wind (snel op komen zetten), jeuk, droogte, damp (pukkeltjes, bulten, zweren, pus) en vocht. Het is dan ook van belang om vanuit de diagnose te bepalen wat de onderliggende patroon differentiatie is. Dat houdt in dat er vanuit verschillende optieken, invalshoeken, gekeken wordt naar het huidprobleem. Integrale geneeskunde kijkt vanuit een breed perspectief naar het huidprobleem en niet symptomatisch.

Er is ervaring in het behandelen van; Eczeem – Extreem luieruitslag – Littekens – Water Wratten – Acne -Melasme (zwangerschapsmakser) – Lichen planus – Dermatitis – Rosacea – Winterhanden – Psoriasis – Urticaria (galbulten, netelroos)

stip4

MEER informatie OF EEN AFSPRAAK MAKEN?
Tarieven diverse behandelmethodes