icoon_blauwvlak_kruis100% verantwoorde werkzame stoffen

Onze huid is het beste geholpen met huidverzorging of topicale remedies die zijn afgestemd op het therapeutische doel. De eerste stap bij het maken van een huidremedie is het kiezen van de drager (lees- de vorm). Dit zijn base en indifferente middelen waaruit gekozen kan worden. Naar consistentie kan de volgende indeling worden gemaakt:

  • Vloeibaar: vloeistoffen – schudsels (schudmengsels, lotions) – smeersels – collodium – shampoo

  • Half vast: hydrogels – crèmes – zalven – gels – pasta’s

  • Vast: strooipoeders

Dit zijn stoffen die voor niet-specifieke therapie kunnen worden gebruikt en die tevens als drager (vehiculum) voor specifieke middelen kunnen dienen. Er wordt dan gebruik gemaakt van de fysische eigenschappen van deze middelen. Er moet echter altijd rekening worden gehouden met eventuele bijwerkingen. Dit komt zelen voor maar toch. Wij adviseren altijd om eerst op een klein huidoppervlak de toepassing uit te proberen. Deze middelen zijn veelvuldig getest en kunnen goed gebruikt worden om een ‘indifferente’ therapie in te stellen.

Er wordt gebruik gemaakt van de fysische eigenschappen van deze bases. Bij bases die water bevatten, treedt door verdamping van dit water afkoeling van de huid op. Huidgedeelten die niet meer door de hoornlaag zijn bedekt, kunnen worden beschermd met een vette basis. Wanneer de barrièrefunctie van het stratum corneum gestoord is, kan door aanbrengen van een vette basis verdere dehydratie van de epidermis voorkomen worden.

Vervolgens wordt er een selectie gemaakt uit kruiden, mineralen en vitaminen die de huidconditie kan kalmeren, verbeteren en genezen. Een aantal producten wordt in de praktijk als bijzonder goed ervaren bij bepaalde huidproblemen. Klik hier voor onze adviesaanvraag, dan kan er voor u op basis van de gegeven informatie een therapeutisch werkend product op maat worden gemaakt.

stip4

MEER informatie OF EEN AFSPRAAK MAKEN?
Tarieven diverse behandelmethodes