Burnout klachten Praktijk Petra Tjeertes

Chagrijnig zijn, kort lontje, depressieve gevoelens, spanning- en pijnklachten, algehele malaise, geen puf, lamlendig voelen, ontzettend vermoeid zijn

Veel mensen ervaren tegenwoordig een te hoge mate van stress. Een beetje stress heb je nodig en is ook gezond. Maar zodra je niet meer goed kan functioneren en gezondheidsklachten ervaart, wordt het iets anders.

Stress zien we ook bij scholieren en soms is er sprake van een burn-out en zien we zelfs jonge kinderen die de stress niet meer aan kunnen. De druk vanuit de maatschappij ligt hoog. Door de informatiesnelheid, verwachtingen en economische factoren hebben we het soms erg moeilijk. We zijn vaak te veel in het hoofd bezig en te weinig met voelen. Onze plannen en activiteiten zijn toekomstgericht in plaats van genieten in het moment. Ook dat plaatst energie van ons af, terwijl we juist deze energie zo ontzettend goed voor onszelf zouden kunnen gebruiken.

Prikkelbaar

Ons zenuwstelsel raakt overprikkeld en energie stagneert. Kleine dingen kunnen dan heftige reacties geven. Chagrijnig en overgevoelig zijn is daar een direct gevolg van. We kunnen de prikkels niet meer goed verwerken en dan loop je vast. Een negatieve spiraal neerwaarts lijkt in gang gezet. Daar kun je verandering in brengen. Samen werken aan veranderingsprocessen, gezondheid, prettig leven door inzicht. Tijdens deze sessies krijg je hulpmiddelen aangeboden om je los te maken van de vaak remmende ballast. Het menselijk lichaam beschikt over een goed werkend zelf genezend vermogen en het wordt elke dag opnieuw uitgedaagd door hoe we in ons vel zitten en door onze leef- en eetgewoontes. Dit uit zich vaak in klachten waarbij het lichaam aangeeft dat het uit balans is geraakt. Coaching is onderdeel van het behandelplan. Samen werken aan prettiger leven.

Acupunctuur & fytotherapie bij stress & burnout klachten

Acupunctuur helpt door de spanning in het lichaam te verminderen en energie in balans te brengen. Met acupunctuur kun je het zenuwstelsel tot rust brengen. Direct bij de eerste behandeling kun je dit al voelen. De rust die wordt geboden naast de acupunctuur behandeling geeft mensen vaak het gevoel dat ze tot zichzelf kunnen komen en weer ruimte ervaren voor zichzelf, en voor wat zich aandient. Je krijgt letterlijk de ruimte om de dingen weer te overzien en te bepalen wat je zelf wilt. In plaats van dat alle prikkels om aandacht schreeuwen, kun je weer keuzes maken. Waar wel aandacht aan te besteden en waar niet. Het lukt weer om zaken naast je neer te leggen. Wil je weten wat een mogelijk behandelplan voor jou kan zijn, neem dan contact op.

stip4

MEER informatie OF EEN AFSPRAAK MAKEN?
Tarieven diverse behandelmethodes