Aambeien, hoofdpijn, depressie, bloedarmoede, brandend maagzuur, obstipatie en constipatie, hyperventilatie, hoge bloeddruk, misselijkheid, uitgeput zijn, oedeem, slecht slapen en rugpijn

Om maar een paar van de mogelijke ongemakken en klachten te noemen die aanwezig kunnen zijn tijdens de zwangerschap. Behandelmethode zoals acupunctuur en kruidenremedies zijn veilig voor moeder en kind. Uiteraard is het van belang dat je naar een door de beroepsvereniging erkend therapeut gaat. En dat je bij gezondheidsklachten eerst overleg hebt met je huisarts.

Fytotherapie & zwangerschap

Kan fytotherapie helpen bij klachten als misselijk zijn, zwangerschapsoedeem, veel overgeven of bij dreigende miskramen of pijnklachten? Er zijn veel oude bekende formules die goed helpen bij gynaecologische klachten. Deze formules zijn vaak gericht op het aanvullen van tekorten, het ondersteunen van de leverenergie en het sterken van de maag en de miltenergie. Bekende voorbeelden van dergelijke formules zijn Dang Gui Shao Yao San of Si Wu Tang. In de traditionele Chinese geneeskunde staat de eerste omschreven als de remedie die ingezet kan worden bij bepaalde gynaecologische klachten als krampen, oedeem en pijn. De acties van de formules staan beschreven in de Materia Medica, Chinese Herbal Medicine, Formulas & Strategies. De formule werkt op lever energie, kan de foetus kalmeren, het bloed voeden en de milt sterken. Uiteraard kan je deze formule niet zomaar voor jezelf gaan bestellen, dat raadt ik je echt af. De meeste formules worden namelijk gepersonaliseerd, op maat aangepast (gemodificeerd zoals dat heet). Het is echt belangrijk dat de remedie wordt gekozen naar aanleiding van het consult bij een erkende fytotherapeut.

Acupunctuur & zwangerschap

Een zwangerschap is doorgaans een blijde gebeurtenis. De blijdschap kan echter flink onder druk staan als er zwangerschapsklachten zijn. Gelukkig is er veel aan te doen. Tijdens de zwangerschap verandert er veel in het vrouwelijk lichaam. De groei van de baby vraagt behoorlijk wat energie. De meeste energie gaat naar de baarmoeder en doorgaans is er dan minder energie over voor de moeder. Hierdoor kan de balans verstoord raken en dit kan leiden tot verschillende klachten. Belangrijk is om deze problemen zo veel als mogelijk zonder medicijnen te behandelen.

Acupunctuur is een veilige en natuurlijke behandelmethode om genoemde klachten aan te pakken. Goed voor moeder en kind. Acupunctuur kan goed worden ingezet en is vaak effectief waardoor klachten verminderen. Tijdens de zwangerschap worden bepaalde acupunctuurpunten niet gebruikt, sterker nog, ze mogen niet worden gebruikt. Deze punten zijn goed bekend en staan omschreven in de literatuur.

stip4

MEER informatie OF EEN AFSPRAAK MAKEN?
Tarieven diverse behandelmethodes